Leek

In Leek worden 11 woningen gerenoveerd aan de Wissingehof 14 - 20  en 63 - 75.

Breman|Nijhuis, een samenwerking tussen installatiebedrijf Breman en bouwbedrijf Nijhuis, gaat de renovatie in  Leek uitvoeren. Op bovenstaande afbeelding ziet u een impressie van het eindresultaat na de werkzaamheden. In de afgelopen maanden is in overleg met de bewoners besproken wat er precies gaat gebeuren. Breman|Nijhuis is in april 2019 gestart met de renovatie.
Inmiddels is het eind mei en zijn de gevels geplaatst, wordt er gewerkt aan de schuren en het dak wordt klaargemaakt voor de zonnepanelen. 

Begin mei werd bij 5 woningen asbestbesmetting ontdekt.  Bij die woningen gold  het Asbestprotocol. Dat houdt in dat de ruimtes zijn afgesloten en onderzocht; een aantal bewoners verbleef tijdelijk in een hotel of vakantiehuisje, de sanering van asbest in de ruimtes en spullen is meteen in gang gezet. Inmiddels is de sanering bijna afgerond. 

In de andere 6 proefwoningen in Leek was de bron van de asbestbesmetting niet aanwezig. En bij de woningen in Grootegast, Grijpskerk en Marum is waar van toepassing volgens de voorschriften gehandeld.