Bijna 50 woningen in 2018

Wij hebben een aantal woningblokken in het Wes­terkwartier uitgezocht die mee kunnen doen aan de start met 40 woningen. Bewoners van de blokken zijn in december en januari persoonlijk benaderd. Als alle bewoners in een blok samen met ons de uitdaging aan willen gaan, voeren we de renovatie uit.

Wat houdt meedoen in?

Huurders die meedoen betrekken we actief bij het hele re­novatieproces. Ook bij het maken van keuze als bijvoorbeeld: welke aan­nemer gaat bouwen en hoe wordt de woning opgeleverd. Het project is nieuw; nieuw voor ons en nieuw voor huurders. Daarom starten we met een klein aantal woningen. We willen van elkaar en met elkaar leren wat de beste manier is om dit soort renovaties uit te voeren. Aan de woningen worden verschillende aanpassingen aangebracht:

  • We plaatsen een nieuwe gevel voor de bestaande gevel met extra isolerend glas;
  • Er komt een nieuw dak met zonnepanelen;
  • In de woning installeren we een warmtepomp voor het verwarmen van de woning;
  • En er komt een warmte-terugwin-ventilatie systeem.

Wat kost het?

Wold & Waard betaalt de renovatie. Het kost huurders niets en de lasten voor huur en energie blijven gelijk. Uit bere­keningen blijkt zelfs dat bij gemiddeld energieverbruik de maandelijkse kosten lager worden. We vragen van de deelnemers aan de pilot een positieve, kritische, open en actieve houding. Meedoen betekent ook mee­denken en meepraten, problemen en risico’s signale­ren en tijd steken in overleg en bijeenkomsten.

Heeft u vragen?

Arjen Bikker is onze woonconsulent Wonen met Energie. U kunt hem bereiken op 0594 - 51 21 61. Of stuur een mail naar info@wonenmetenergie.nl.

Maak kennis met Arjen Bikker

Hij is woonconsulent Wonen met Energie en informeert en begeleidt de bewoners.

lees meer