Wonen met Energie

Wold & Waard gaat in de komende 30 jaren ongeveer 4500 woningen renoveren. De aanpassingen in en aan de woningen zorgen ervoor dat het Nul-Op-de-Meter (NOM) woningen worden. Zonnepanelen wekken energie op die nodig is om de woning te verwarmen en warm water te leveren. Én om voldoende energie te hebben voor het dagelijkse huishouden. We beginnen klein. Het is de bedoeling om in 2018 te starten met 48 woningen. Daarna gaan we in periodes van 10 jaar de andere woningen aanpakken.

Start van de renovatie loopt vertraging op

De renovatie van 48 woningen loopt vertraging op. De werkzaamheden zouden starten in het najaar van 2018. Netbeheerder Enexis heeft berekend dat het elektranet in de diverse dorpen dermate verouderd is dat de woningen hier niet zonder meer op aangesloten kunnen worden. Het lijkt er sterk op dat de werkzaamheden 5 maanden opschuiven. Alle bewoners zijn geïnformeerd.

Artikel Westerkwartier

Op 18 juli verscheen er een paginagroot artikel over over de renovatie van 48 woningen. Met verhalen van 4 bewoners die meedoen aan de proef. Hun verhalen staan ook op onze website. Benieuwd naar hun ervaringen? U kunt ze lezen op Verhalen.

Artikel Aedes Magazine

Branchevereniging schrijft over onze aanpak

lees het artikel

Aannemers bekend

Deelnemers pilot selecteren aannemers voor NOM renovatie

Lees het bericht

Esther de Jager

programmamanager Wonen met Energie

Lees het artikel