Blog: DigiTaal

Geplaatst op: 3 apr 2018 Geschreven door: Ronco Muller

Op maandag 26 maart ging onze nieuwe website ‘live’. Ik ben inmiddels op een leeftijd aanbeland dat ik dan denk: “Nieuw? Het was toch net nieuw?” Dat heeft trouwens niet alleen met leeftijd te maken. In het digitale tijdperk gaan ontwikkelingen razendsnel. (vraagje: wanneer kwam de eerste iPad op de markt? en de eerste iPhone?)

Terug naar de website. Toen de vorige de lucht in ging, waren we erg tevreden: zag er fris uit, geen rare toeters & bellen, veel positieve reacties. Maar gaandeweg kreeg de waardering ook kritische ondertonen. En terecht. Zo was het soms lastig om iets snel te vinden en ontbrak belangrijke informatie over de woningen die Wold & Waard verhuurt. We denken met onze nieuwe website het goede te hebben behouden en het matige te hebben verbeterd.
Benieuwd of u dat ook vindt, we horen het graag.

De ontwikkeling van de nieuwe website was voor mij een verkenning van een nieuw taalgebied. Terwijl ik erg van taal hou (ik lees me een slag in de rondte en vind schrijven op zijn tijd ook fijn), was de digi taal soms newspeak voor me: wireframes, content, beslisboom, hosting. Veel van die woorden zijn er nog maar net; benieuwd hoe lang ze mee zullen gaan.

Ook deze week: in de Gaveborg in Oostwold was een bijeenkomst in het kader van de Woon-Zorg visie Westerkwartier. Samen met gemeenten laten we door onderzoeksbureau KAW onderzoeken wat er de komende 10 tot 15 jaar nodig is op het gebied van zorg en wonen. De combinatie van maatschappelijke veranderingen (we worden steeds ouder, er is relatief meer geld in huishoudens, we wonen langer thuis, steeds meer alleenstaanden) en digitale mogelijkheden (domotica, apps, knuffelrobots, drones) maakt dat er veel mogelijk is. Is het wenselijk? Is het betaalbaar? Is het veilig? Het oordeel daarover laat ik graag aan u over. Net als over de discussie of de digitale wereld zorgt voor maatschappelijke verarming of verrijking.

Voor ons als woningcorporatie is het niet de vraag of we moeten digitaliseren. Natuurlijk moeten we dat. Maar niet uitsluitend. Voor iedereen die hecht aan persoonlijk contact en voor degenen die minder (digi) talig zijn, blijven mijn collega’s en ik ook persoonlijk bereikbaar. Als u wit reageren op dit stukje: graag! Langs welke weg u dat doet, laat ik graag aan u over.

Ronco Muller

(Google zegt: 2010 & 2007)

Bekijk ook andere verhalen