Blog: Een schoolreis naar Haren

Geplaatst op: 1 mrt 2018 Geschreven door: Janneke Klijn

Van de schoolreisjes uit mijn jeugd herinner ik me vooral die naar de verkeerstuin in Assen. Ik vond het prachtig om in de auto’s rond te rijden, maar het meest indrukwekkend was toch de afstand die we er voor moesten rijden. Van Terwolde, mijn geboortedorp aan de IJssel, tot Assen voelde voor mij  als kind als een enorme reis.

Enkele weken geleden ging ik opnieuw met de bus op stap, deze keer vanuit Leek naar Haren. Veel minder ver, maar niet minder indrukwekkend. Met een flinke groep huurders togen wij naar dit dorp om van collega-corporatie Woonborg over de renovatie naar Nul-Op-de-Meterwoningen (NOM) te horen. Omdat wij vorig jaar hebben besloten om in de komende 10 jaar ca. 1000 NOM-woningen te realiseren, willen we ons goed voorbereiden. In 2018 starten we daarom een pilot met zo’n 48 enthousiaste huurders.
Met hen bekeken we een gerenoveerde woning en hoorden we het enthousiaste verhaal van een bewoonster van een NOM-woning. Ja, de renovatie zelf had wel enige voeten in de aarde, maar nee, ze had geen seconde spijt. De nieuwe woning levert een lager energieverbruik én meer comfort. Kijk, dat horen we graag. Goed geïnformeerd en vrolijk gestemd reden wij terug naar het Westerkwartier.

In de bus was het zowel op de heen- als op de terugreis op dezelfde manier gezellig als ik het uit mijn jeugd herinner. Zelfs de mogelijkheid om bij terugkeer in de straat onder de banken te duiken werd besproken. Wat mij betreft gaan we volgend jaar weer op stap.

Janneke Klijn

Bekijk ook andere verhalen