Sjonnie Hageman, lid Huurdersplatform uit Niekerk

Geplaatst op: 8 sep 2016

Sjonnie Hageman woont sinds 10 jaar in ‘het leukste dorp van Groningen’, Niekerk. Samen met zijn vrouw en dochter Chantal en zoon Wesley. Hij heeft het erg naar z’n zin in Niekerk. “Er zijn nog voldoende voorzieningen, we kunnen de boodschappen doen, we kunnen geld pinnen en onze zoon Wesley gaat hier lekker naar de basisschool”. Tussen de middag komt Wesley thuis om te eten en om even met z’n vader op de foto te gaan.

De termen die over tafel gingen waren allemaal nieuw voor mij. Maar dat hoort erbij en na verloop van tijd ging het steeds beter.

Een jaar of 6 geleden las Sjonnie in het Woonkwartier een artikel van het Huurdersplatform. “Marijke was toen nog voorzitter en had het stuk geschreven. Ik dacht, dat lijkt mij ook wel wat. Ik heb gebeld, kreeg een uitnodiging voor een bijeenkomst en ben sindsdien gebleven“, vertelt Sjonnie. “In het begin was het best moeilijk om alles te volgen. De termen die over tafel gingen waren allemaal nieuw voor mij. Maar dat hoort erbij en na verloop van tijd ging het steeds beter.” Sjonnie is speciaal geïnteresseerd in betaalbaarheid, onderhoud en energieonderwerpen. Hij hoopt dat er het Huurdersplatform binnenkort wordt aangevuld met nieuwe leden.

Bekijk ook andere verhalen