Joukje Scholte, voorzitter van het Huurdersplatform uit Opende

Geplaatst op: 3 okt 2016

“Ik woon alleen in Opende in de gemeente Grootegast. Vroeger werd dit gebied de Fries-Groningse heide genoemd, omdat het een groot heideveld was, waar de bevolking erg arm was en in schamele huisjes woonde. De afgelopen jaren is er met de komst van de sociale woningbouw veel veranderd. Opende is nu een levendig dorp waar mensen graag willen wonen en waar veel voorzieningen zijn. Het dorp heeft zelfs een eigen theater, het Baron Theater. En niet te vergeten; het Blote Voetenpad."

Wonen in 'de parel van het Westerkwartier' wil iedereen wel, dus het bevalt me hier uitstekend.

"10  jaar geleden werd ik gevraagd om lid te worden van het Huurdersplatform. Het platform behartigt de belangen van huurders, dat was toen mijn motivatie om mee te gaan doen. In de afgelopen 10 jaar is het werken in het platform behoorlijk veranderd. Hielden we ons 10 jaar geleden voornamelijk bezig met allerlei klachten van huurders. Tegenwoordig praten we mee over alles wat met sociale huur te maken heeft. We worden betrokken bij het beleid en dit kan over van alles gaan, van sloop tot nieuwbouw, van renovatie tot het verduurzamen van woningen en nog veel meer. Het werk is meer inhoudelijk geworden.
Maar voor mij persoonlijk, ik ben inmiddels sinds drie jaar de voorzitter van de club, staat de individuele belangenbehartiging van huurders nog steeds voorop. Dit betekent dat huurders met echt ernstige problemen een beroep op ons kunnen doen. Gelukkig kan ik melden dat wij inmiddels 4 nieuwe leden hebben kunnen aantrekken. Ik nodig iedereen uit die denkt ook een bijdrage te kunnen leveren aan het behartigen van de belangen van alle huurders. Neem dan contact met mij op.”

Joukje Scholte

Bekijk ook andere verhalen