Gezellige burendag

Geplaatst op: 4 okt 2018

Ieder jaar op de 4e zaterdag in september is het Burendag. In Grijpskerk organiseerden bewoners van de Prof. Wiersmalaan in Grijpskerk een gezellig samenzijn in een partytent met foodtruck. Een gemengd gezelschap van volwassenen en kinderen, huurders en eigenaren en verschillende nationaliteiten.

Bewonersinitiatief

Ook Wold & Waard was uitgenodigd. Met een doel, dat wel. Ons was gevraagd om iets te vertellen over onze plannen met de huurwoningen in de straat. We waren blij met de uitnodiging, want aan dit soort bewonersinitiatieven doen we graag mee.
Na ontvangst met koffie, thee en gebak hebben we verteld over ons programma ‘Wonen met Energie’. Hoe we tot 2050 onze woningen energieneutraal willen gaan maken, waarom we bepaalde keuzes maken en wat dit voor de huurwoningen aan de Prof. Wiersmalaan betekent. Iedereen was uiteraard benieuwd wanneer we de plannen in hun straat uit gaan voeren. Nadat de renovatieproef van 48 Nul-Op-de-Meter woningen succesvol is afgerond.

Praten en genieten

Na de uitleg kon iedereen napraten én genieten van de internationale gerechten die buurtbewoners hadden klaargemaakt. Zo'n 30 mensen genoten zichtbaar van al dat lekkers en wij niet minder! Wat ons betreft een zeer geslaagde bijeenkomst die we in andere buurten ook wel willen zien. Nodigt u ons volgend jaar met uw buurt uit?

Bekijk ook andere verhalen