Wold & Waard overhandigt de eerste sleutels van de Geelster in Leek aan nieuwe huurders

Geplaatst op: 4 okt 2018

Aan de Geelster in de wijk Oostindie in Leek zijn 12 nieuwe huurwoningen gebouwd. De eerste 6 woningen zijn klaar. De woningen maken onderdeel uit van het plan Havezate. De havezate bestaat uit een hoofdgebouw en 2 koetshuizen. In het hoofdgebouw zijn 10 koopwoningen. De koetshuizen met elk 6 huurwoningen zijn allemaal Nul-Op-de-Meter (NOM).
George Veen ontving als eerste de sleutel van zijn nieuwe woning.

De woningen zijn gebouwd door Plegt-Vos. Het zijn woningen met 2 slaapkamers op de verdieping. Wold & Waard heeft naast deze woningen in juni nog 11 NOM-woningen in Oostindie opgeleverd.
George Veen is één van de eerste huurders. Hij ontving op 4 oktober de sleutel. George woont nu nog in Noordhorn. Hij vindt zijn nieuwe woning erg mooi. “Vanmiddag laat ik het aan mijn familie en vrienden zien en daarna gaan we flink aan het klussen.” Wat het wonen in een NOM-woning precies betekent weet hij nog niet. “Binnenkort komt er iemand van Wold & Waard langs om me alles uit te leggen.”

Nul-Op-de-Meter

Bijna alle nieuwbouwwoningen die Wold & Waard bouwt zijn Nul-Op-de-Meter. De woningen zijn extra goed geïsoleerd en hebben geen gasaansluiting. Ze zijn voorzien van zonnepanelen en een warmte-terugwin-ventilatiesysteem.

Laatste nieuws