Wold & Waard levert de eerste 8 nieuwe huurwoningen op in Grootegast

Geplaatst op: 20 nov 2017

Woningcorporatie Wold & Waard heeft de eerste 8 sleutels van de nieuwe huurwoningen in Grootegast overhandigd aan de nieuwe bewoners.

De 2-slaapkamerwoningen aan de Noorderlaan en Noorderdwarslaan zijn geschikt voor kleine huishoudens. Het zijn Nul-Op-de-Meter-woningen (NOM). Woningen waarbij het streven is dat ze net zoveel energie opwekken als ze verbruiken. In het centrum van Grootegast worden 42 woningen vervangen door 35 NOM-woningen. 

De woningen zijn gebouwd door Plegt-Vos Noord en ontworpen door KAW architecten. De 8 woningen maken deel uit van een groter nieuwbouwplan van 35 woningen. De bouw gebeurt in 4 fasen. Fase 1 is nu afgerond. In fase 2, 3 en 4 komen aan de Noorderlaan en G.P Beukemalaan nog eens 27 nieuwe woningen. 5 daarvan zijn seniorenwoningen met een slaapkamer een badkamer op de begane grond.

Overhandiging van de sleutels
Overhandiging van de sleutels

Eerste huurder woonde in 1 van de verouderde woningen

De eerste huurder die de sleutel ontving is Henk Barkhof. Henk woont nog een aantal weken een straat verderop; in een woning die in de 3e fase plaats maakt voor een nieuwe woning. Hij verwacht over 6 weken klaar te zijn met het klussen in zijn nieuwe woning. Henk is blij met zijn nieuwe woningen. Hij zegt erover: “Ik denk dat het een hele vooruitgang is. Niet alleen qua wooncomfort, maar ook voor het milieu. Ik vind het mooi dat de woningen gebouwd zijn volgens de nieuwste milieunormen wat duurzame energie betreft”.

Energieneutrale woningen; Nul-Op-de-Meter

Bijna alle nieuwbouwwoningen die Wold & Waard bouwt zijn energieneutraal. De woningen zijn extra goed geïsoleerd en hebben geen gasaansluiting. Ze zijn voorzien van zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terugwin ventilatiesysteem.

Laatste nieuws