Veilig Wonen Beurs flink bezocht

Geplaatst op: 14 okt 2019

Afgelopen vrijdag 11 oktober was het dan zover; de Veilig Wonen Beurs in de Postwagen in Tolbert. Voor alle inwoners van het Westerkwartier. Ondanks of misschien wel dankzij het slechte weer werd de beurs flink bezocht. 

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi opende om 14 uur de beurs en sprak over het thema; Veiligheid in en om het huis. 

Wat gebeurde er zoal op de Veilig Wonen Beurs

Wat gebeurde er zoal op de Veilig Wonen Beurs

Er waren meer dan 20 standhouders op het gebied van veiligheid in en om de woning; op het gebied van brandveiligheid, inbraakpreventie, langer veilig in de woning blijven wonen. En stands van woningcorporaties Wierden en Borgen, Vredewold en Wold & Waard, de gemeente Westerkwartier en politie en brandweer. 

Bezoekers kregen bij de ingang een goodiebag die ze zelf bij de stands konden vullen met hun goodies. 

Komische sketches, een verloting en films

Mensen konden bij binnenkomst een korte enquete invullen bij het Huurdersplatform Westerkwartier. Zij kregen  een consumptiebon en een lot voor de verloting. Iedere 2 uur werden er 6 prijzen verloot, variërend van brandmelders, flessen wijn, schoonmaakpakketjes en verhalenboeken van de brandweer. 
En ondertussen konden ze films bekijken in een speciale filmzaal of komische sketches zien. Over babbeltrucs bijvoorbeeld of over brandveiligheid  in huis.  

Brandweer- en hennepcontainer

Buiten stonden 2 containers. De belevingscontainer van de brandweer van een zogenaamde ondermijningscontainer. Daarin kregen bezoekers uitleg over wat het betekent als er een hennepkwekerij in de buurt is, of een cocaïnewasserij en drugslab. En hoe je dat als buurt kunt herkennen en wat je dan kunt doen. 

Omroep Westerkwartier

En de hele dag zond Omroep Westerkwartier uit vanaf de beurs. Ze hielden interviews met wethouder Geertje DIJkstra-Jacobi, veel verschillende standhouders en ook onze directeur Janneke Klijn, schoof nog aan tafel. 

Al met al een heel nuttige en gezellige beurs. 

Laatste nieuws