Woningzoekenden kunnen vanaf nu via website reageren op beschikbare woningen

Geplaatst op: 7 jan 2020

Er is iets veranderd voor woningzoekenden.  Woningen die vrijkomen, staan vanaf vandaag op het Woningzoekendenportaal op 'Mijn Wold & Waard'.

Reageer zelf op woningen die beschikbaar zijn

Wij zetten ze op het Woningzoekendenportaal. Met foto's, plattegronden en allerlei informatie over de woning. Bijvoorbeeld over het aantal slaapkamers, de huurprijs en de andere kosten. Bij belangstelling kunnen woningzoekenden direct reageren via het portaal. 

Uit onderzoek blijkt: voorkeur voor deze manier van woningverdeling

In 2018 is er onderzoek gedaan onder al onze woningzoekenden.  We vroegen hoe tevreden ze waren over ons verdeelsysteem en wat ze ervan zouden vinden als we het anders gaan doen. En waarbij zij zelf kunnen reageren als zij belangstelling hebben voor een vrijgekomen woning. 
Het merendeel van de mensen gaf er de voorkeur aan om zelf te kunnen reageren. Na gesprekken over de ervaringen van andere corporaties, hebben wij besloten om over te stappen naar deze manier van aanbieden. 

Meer informatie over het nieuwe proces

Het proces is dus veranderd. Wij hebben op een rijtje gezet welke stappen woningzoekenden moeten zetten als ze een woning willen huren in het Westerkwartier. En er is een filmpje over gemaakt. 

uitlegfilm woningzoekendenportaal

uitlegfilm woningzoekendenportaal

Laatste nieuws