Start nieuwbouw NOM-huurwoningen in Oostindie-De Hoven

Geplaatst op: 19 dec 2017

18 december vierden we de start van de bouw van 23 huurwoningen in Oostindie-De Hoven in Leek. De officiële handeling werd op het kantoor van woningcorporatie Wold & Waard verricht door Karin Dekker, wethouder gemeente Leek, en Janneke Klijn, directeur-bestuurder van Wold & Waard. Medewerkers van de gemeente Leek, KAW architecten en adviseurs, Plegt-Vos Noord BV, het Huurdersplatform en Wold & Waard waren daarbij aanwezig. 

Eerste woningbouw in nieuwste fase van Oostindie

De Hoven is de nieuwste fase van de wijk Oostindie. Dit deel van de wijk heeft een ruime opzet; alle kavels hebben een extra grote tuin. Er worden de komende jaren zo’n 300 woningen gebouwd. Het gebied krijgt een natuurlijke uitstraling met heide, houtwallen, brinken en vennen. Een pareltje in De Hoven is de ‘Havezate Westerheijl’, die door Wold & Waard en Plegt-Vos is ontwikkeld. De Havezate is onderdeel van het eerste woningproject dat in De Hoven wordt gebouwd.

23 huurwoningen; Nul-op-de-meter

Wold & Waard bouwt in totaal 23 nieuwe huurwoningen in Oostindie-De Hoven; 11 huurwoningen aan de Bostulp, deze woningen maken onderdeel uit van het plan ‘De Houtwallen’. En 12 ‘koetshuizen’ maken onderdeel uit van het plan ‘Havezate Westerheijl’. Alle woningen zijn Nul-Op-de-Meter (NOM): jaarlijks wekken ze net zoveel energie op als er voor het verbruik in de woning nodig is. De woningen zijn ontworpen door KAW architecten en adviseurs. Plegt-Vos Noord BV bouwt deze woningen.

Live vanaf de bouwplaats
Live vanaf de bouwplaats

De starthandeling

Karin Dekker en Janneke Klijn gaven via een live verbinding met de bouwplaats, het startsein voor de eerste graafhandeling aan de Bostulp. De verwachte oplevering van de nieuwbouw is medio 2018.

Meer informatie over Wonen met Energie

Duurzaamheid; een belangrijk uitgangspunt in ons werk.

lees meer daarover

Laatste nieuws