Start nieuwbouw van 19 huurwoningen in het centrum van Marum

Geplaatst op: 6 dec 2017

Op 5 december is er een bouwbord onthuld van de nieuwbouw van 19 huurwoningen in het centrum van Marum. De officiële handeling werd verricht door Jan Vos, wethouder van de gemeente Marum, en Janneke Klijn, directeur-bestuurder van woningcorporatie Wold en Waard. Het college van B&W van de gemeente Marum, Van Manen & Zwart architecten, Plegt-Vos Noord BV, bewoners en Wold & Waard waren daarbij aanwezig.

Nieuwbouw aan de Grote Hoorn in Marum

Gemeente Marum werkt aan een uitbreiding van het centrum waarin behalve 19 huurwoningen ook 18 huurappartementen, een nieuwe supermarkt en maatschappelijke voorzieningen worden gerealiseerd. Tevens wordt er een Bypass aangelegd, zodat er ook in de toekomst op een goede en veilige manier gewoond en gewinkeld kan worden.

19 seniorenwoningen; Nul-op-de-meter met aansluiting op biomassacentrale

De huurwoningen zijn geschikt voor 60-plussers, omdat de woningen een slaapkamer en badkamer op de begane grond hebben. Deze woningen zijn Nul-op-de-meter (NOM): jaarlijks wekken ze net zoveel energie op als er voor het verbruik in de woning nodig is. Daarbij worden de woningen aangesloten op de biomassacentrale in Marum. Die zorgt voor verwarming van het tapwater en de ruimteverwarming. De woningen zijn ontworpen door Van Manen & Zwart architecten. Plegt-Vos Noord BV bouwt deze woningen.

Laatste nieuws