Rapport haalbaarheidsonderzoek toekomst sociale woningbouw Zuidhorn overhandigd aan Fred Stol en Janneke Klijn

Geplaatst op: 21 dec 2018

Vrijdag 21 december ontvingen Fred Stol, wethouder van de gemeente Zuidhorn en Janneke Klijn, onze directeur de resultaten van de ‘Pilot Zuidhorn’. In de pilot is een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar de mogelijkheden van kwalitatieve, duurzame en betaalbare woningbouw in de gemeente Zuidhorn.

Resultaat

Het resultaat van de pilot is een ontwerp waarin veel variatie mogelijk is; in de woningen zelf en ook in de woonblokken. De woningen zijn compact en slim en goed bruikbaar in te delen. Zo kan de woonkamer voor of achter in de woning komen en is de plek van de keuken variabel. Ook aan de buitenkant van de woonblokken is variatie mogelijk, met bijvoorbeeld een dakkapel of een verspringing in de gevel. Daarmee draagt het ook bij aan een mooie, aantrekkelijke omgeving om in te wonen.
Het ontwerp is ook in andere dorpen te realiseren. Het vormt een goede basis voor de realisatie van toekomstige nieuwbouw van sociale huurwoningen in de gemeente Westerkwartier.

Projectgroep

In het afgelopen jaar hebben vertegenwoordigers van het Huurdersplatform Westerkwartier, de Vrijwillig Advies Commissie bouwen en wonen, KAW architecten uit Groningen, Invent uit Beilen, Plegt-Vos Noord uit Assen, Verwarmingsluis uit Genemuiden, Breman Service uit Drachten, de gemeente Zuidhorn en Wold & Waard onder begeleiding van Procap uit Groningen bijgedragen aan de pilot. Opdrachtgevers van de pilot waren de gemeente Zuidhorn en Wold & Waard. Fred Stol en Janneke Klijn hebben vandaag het rapport van de pilot uit handen van de projectgroep ontvangen.

Laatste nieuws