Leuke dingen om te doen in het Westerkwartier

Geplaatst op: 15 jul 2019

Woonden onze huurders tot eind vorig jaar in de gemeenten Leek, Marum, Zuidhorn of Grootegast; nu zijn het allemaal ‘Westerketierders’, burgers van de mooie gemeente Westerkwartier. Misschien richtte u zich tot nu toe vooral op uw eigen dorp of gemeente. Hoe leuk is het om eens te kijken hoe het in de rest van de gemeente is. Wij hebben een aantal gratis activiteiten op een rijtje gezet.

Trimunt natuurpad & speelweide

Trimunt, bij Marum, heeft een mooi wandelbos met een leuke speelweide. In het bos is een verhard pad. Met een beetje geluk ziet u tijdens de wandeling een eekhoorn, ree of vos! Bij de speelweide kunt u gezellig picknicken. Kinderen kunnen lekker spelen in het bos, op de diverse speeltoestellen of voetballen op het speelveld.
www.staatsbosbeheer.nl/routes/westerkwartier/wandelroute-familiepad-trimunt

Varkens Aai Dag bij Long Snout Pork

Ga op 21 juli van 11.00 - 14.00 uur heerlijk bij de varkens in de natuur staan. Aai ze over hun buik tot ze omvallen en ploert met ze door de modder. Trek niet je netste kleding aan! Het Long Snout Park vindt u aan de Eekebuursterweg 21 in Oldekerk.
www.longsnoutpork.nl/aai-dagen

Blotevoetenpad Opende

In het Westerkwartier ligt een bijzonder pad: het Blotevoetenpad Opende. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit en lopen maar! Op blote voeten lopen door de modder, het water en over gras. Over boomstammen klimmen of via een touw een sloot over. Heeft het geregend? Dan is er extra modder! Onderweg kunt u uitrusten in 1 van de hangmatten of op een bankje. Het Blotevoetenpad is het hele jaar vrij toegankelijk en open tussen zonsopgang en zonsondergang.
www.staatsbosbeheer.nl/Routes/westerkwartier blotevoetenpad

Struisvogelhouderij fam. W. de Kreij

Iedere zaterdag in de vakanties is er om 14.00 uur een rondleiding op de Struisvogelhouderij in Boerakker. Wilt u liever op een andere dag, dan kan dat in overleg. Buiten kunt u de struisvogels, emoe’s, nandoe’s en alpaca’s van heel dichtbij bekijken. U kunt ze zelfs aanraken en voeren. Misschien zijn er ook alpaca kleintjes en emoe-kuikens te zien.
www.struisvogelskijken.nl

Maisdoolhof De Wilp

Het doolhof is open van 24 juli t/m eind augustus, daarna op woens- en zaterdagen in september. Beleef een avontuur met een dwaalverhaal. Met onderweg 2 heerlijke rustplekken. Genoeg te doen voor een paar uurtjes vertier. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom.
Houd www. facebook.com/Maisdoolhof-De-Wilp of www.heitshiem.nl in de gaten voor actuele openingstijden.

Plukdag Allersmaborg

Zelf appels plukken én proeven midden in een boom-gaard? Dit kan op de 4e zaterdag van september bij de Allersmaborg bij Ezinge. De Allersmaborg ligt tussen Ezinge en Aduarderzijl en stamt uit de middeleeuwen. Rond het borgterrein ligt een landgoed met onder andere een boomgaard met oude Groninger fruitrassen.
www.allersmaborg.nl

Tips voor nog meer activiteiten:
www.inhetwesterkwartier.nl/agenda

Laatste nieuws