Horen, zien en beleven tijdens de Veilig Wonen Beurs op 11 oktober

Geplaatst op: 17 sep 2019

Op vrijdag 11 oktober tussen 13 en 21 uur is de Veilig Wonen Beurs in de Postwagen in Tolbert. Voor alle inwoners in het Westerkwartier. Bezoekers maken kennis met een gevarieerd aanbod van organisaties en bedrijven, die laten zien hoe ze veilig kunnen wonen.

Bezoekers kunnen bijvoorbeeld ervaren hoe het is bij brand in de belevingscontainer van de brandweer. In de hennepcontainer leer je over de gevaren van een hennepkwekerij in de buurt. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid laat zien hoe eenvoudig het kan zijn om met een creditcard of kleerhanger een woning binnen te komen.
Er zijn komische optredens en ongeveer 20 standhouders die iets te bieden hebben op het gebied van Veiligheid. Bijvoorbeeld creatieve oplossingen bieden om veiliger in huis te wonen. Voor jonge kinderen, maar ook voor mensen die een jaartje ouder zijn. 

Toegang is gratis en bezoekers krijgen een goodiebag!

En nog meer...

  • Bezoeker kunnen meedoen aan een kort onderzoek en leuke prijzen winnen in de loterij. Er zijn 4 trekkingen met iedere keer 6 prijzen.
  • Er zijn films te zien over bijvoorbeeld babbeltrucs, kinderveiligheid, voorkomen van inbraak en brand en computercriminaliteit.

Beurs tijdens Bewust Wonen Weken

3 weken in het jaar zijn er de Bewust Wonen Weken in het Westerkwartier. Tijdens deze weken besteden gemeente en corporaties aandacht aan duurzaam, veilig en prettig wonen. Dit jaar gebeurt dat in de eerste 3 weken van oktober. De beurs staat centraal dit jaar. Maar er gebeurt meer. Zo is er in de eerste week van oktober een wittevoetjes-actie. Een actie waar gemeente en politie onaangekondigd langs woningen gaan en kijken of er makkelijk zou kunnen worden ingebroken. Bijvoorbeeld omdat deuren of ramen van woningen of bergingen openstaan of niet afgesloten zijn. In dat geval laten ze 'wit voetje' achter: een papieren flyer in de vorm van een schoenafdruk. Op de flyer staat de tekst: "Deze schoenafdruk had van een inbreker kunnen zijn". Het doel van de actie is om mensen bewust te maken van het risico op insluiping.

Laatste nieuws