High tea voor huurders die al 50 jaar dezelfde woning huren

Geplaatst op: 2 dec 2019

Speciaal voor mensen die al 50 jaar dezelfde woning bij Wold & Waard huren, organiseren we een high tea. Een traditie die ieder jaar wordt gevierd. Dit jaar was de high tea op 26 november, in de Postwagen in Tolbert.

Meer dan 20 huurders waren aanwezig. Afkomstig uit 8 verschillende dorpen in het Westerkwartier. Zij tekenden in de loop van 1969 een huurcontract bij 1 van de voorlopers van Wold & Waard. En wonen nog steeds in dezelfde woning.

Terugkijken naar 1969

Janneke Klijn, onze directeur, blikte samen met alle jubilarissen terug op het jaar 1969, toen de meeste aanwezigen de sleutels van hun nieuwe woning kregen. Mevrouw Wagenaar nam vervolgens het woord. Zij vertelde over de woningen in haar straat die net nieuw waren. En dat haar buurman, nadat hij de woning van onder tot boven had schoongemaakt, helemaal opnieuw kon beginnen. Het bleek namelijk dat hij per ongeluk de sleutel van de verkeerde woning had gekregen. De juiste bewoner was zo blij met zijn schone woning dat hij als dank een Kaaps viooltje kreeg.  

Jaarlijkse traditie

Mensen die volgend jaar 50 jaar in dezelfde woning van Wold & Waard wonen, kunnen in de loop van het jaar een uitnodiging voor een high tea in november verwachten. Een mooie traditie die we willen blijven vieren. En kent u mensen die er nog langer wonen en nog niet door ons zijn uitgenodigd? Laat het ons weten. Het kan zomaar zijn dat die contracten destijds niet goed zijn teruggevonden in onze archieven. 

Laatste nieuws