Grijpskerk zit middenin renovatiewerkzaamheden aan 16 proefwoningen

Geplaatst op: 26 mrt 2019

Wold & Waard renoveert op dit moment 48 woningen naar Nul-Op-de-Meter. De woningen staan in 4 dorpen en worden uitgevoerd door 4 aannemers. In Grijpskerk zijn de werkzaamheden al volop aan de gang. Fijn Wonen van Van Wijnen is daar inmiddels bezig met het plaatsen van de nieuwe gevels en daken.

De woningen krijgen nieuwe daken en er worden nieuwe gevels voor de bestaande gevel geplaatst. De woning is daardoor extra goed geïsoleerd. Er is een warmtepomp en een warmte-terug-win-installatie voor ventilatie. Zonnepanelen zorgen voor alle energie voor verwarming, warm water, ventilatie en huishoudelijk gebruik.

Proef

In 2050 moeten alle woningen van Wold & Waard energieneutraal zijn. Binnen het programma Wonen met Energie wordt onderzocht hoe dit doel bereikt kan worden. De werkzaamheden in Grijpskerk is onderdeel van een pilot met 48 woningen, om te leren hoe dit het beste kan worden aangepakt.
Daarnaast onderzoekt Wold & Waard welke andere mogelijkheden van verduurzamen passen bij de verschillende typen woningen in haar bezit.

Volg de werkzaamheden

In de komende weken zijn ook de woningen in Grootegast, leek en Marum aan de beurt.
Bewoners van het Westerkwartier en andere belangstellenden kunnen de activiteiten van Wold & Waard volgen op de website en Facebook. Ook is er een speciale website www.wonenmetenergie.nl, waar alle activiteiten zijn te volgen.

Wonen met Energie

Wonen met Energie

De komende jaren houden we ons bezig met het verduurzamen en energieneutraal maken van nieuwe en bestaande woningen. Lees meer daarover.

Lees meer

Laatste nieuws