Gezellige high tea met huurders die al 50 jaar bij ons huren

Geplaatst op: 13 nov 2018

Ieder jaar organiseren we een high tea in Tolbert. Speciaal voor mensen die al 50 jaar dezelfde woning bij ons huren.  Dit jaar was de high tea op 13 november. Het was een gezellige boel.

Ongeveer 20 mensen waren aanwezig. Afkomstig uit Leek, Marum, Grootegast, Grijpskerk en De Wilp. De meeste mensen tekenden in de loop van 1968 een huurcontract bij 1 van de voorlopers van Wold & Waard. Een aantal zelfs al eerder; in 1962 en 1963. Zij wonen dus al meer dan 55 jaar in dezelfde woning. Voor deze mensen geldt dat in die tijd de contracten niet goed in de archieven zijn gekomen. Soms was er zelfs geen huurcontract.  Als we horen dat mensen al meer dan 50 jaar in de woning wonen en niet zijn uitgenodigd voor de high tea, dan gaan we op onderzoek uit in de gemeentelijke archieven. Dan krijgen ze alsnog een uitnodiging om dat met ons te vieren. 

50 jaar geleden in het jaar 1968

Janneke Klijn, onze directeur, blikte samen met alle jubilarissen terug op het jaar 1968, toen de meeste aanwezigen de sleutels van hun nieuwe woning kregen. Wat gebeurde er zoal in 1968? Richard Nixon wordt president van Amerika, Provinciale Staten besluiten tot de realisatie van de Eemshaven, Prinses Beatrix opent in Rotterdam de 1e metrolijn van Nederland en Martin Luther King wordt dat jaar vermoord...
En Willem van Hanegem maakt zijn voetbaldebuut in het Nederlands elftal en Jan Janssen wint als eerste Nederlander ooit, de Tour de France. En op muziekgebied gebeurde er ook van alles: Heintje zingt Heidschi Bumbeidschi; Toon Hermans zingt Mien waar is me feestneus en Wim Sonneveld zingt over de kat van Ome Willem.

Er klinken veel 'oh ja's' in de zaal. Het is leuk om herinneringen op te halen, onder het genot van lekkere hapjes en drankjes. 

Volgend jaar in november opnieuw een high tea

Mensen die volgend jaar 50 jaar in dezelfde woning van Wold & Waard wonen, kunnen in de loop van het jaar een uitnodiging voor een high tea in november verwachten. Een mooie traditie die we willen blijven vieren. En kent u mensen die er nog langer wonen en nog niet door ons zijn uitgenodigd? Laat het ons weten. Het kan zomaar zijn dat die contracten destijds niet goed zijn teruggevonden in onze archieven. 
 

Laatste nieuws