Contracten getekend met 4 aannemers voor renovatie van 48 woningen naar Nul-Op-de-Meter

Geplaatst op: 21 nov 2018

Vandaag ondertekende onze directeur Janneke Klijn de contracten met 4 aannemers. Fijn Wonen, Bouwgroep Dijkstra Draisma, Jorritsma Bouw en Breman Service-Nijhuis Bouw starten rond april 2019 met de renovatie van 48 woningen naar gasloze Nul-Op-de-Meter woningen. Deze woningen vormen de start van ons programma Wonen met Energie, waarin we alle woningen vóór 2050 energieneutraal maken.

De 48 woningen zijn onderdeel van een pilot en staan in Leek, Grijpskerk, Marum en Grootegast. Het zijn de eerste woningen van een paar 100 die in de komende jaren energiezuinig worden gemaakt. Bij gemiddeld verbruik wordt al het energieverbruik van de bewoner opgewekt via zonnepanelen op het dak. Dat is mogelijk dankzij zeer goed geïsoleerde ramen en gevels en speciale installaties voor verwarming en ventilatie.

Wold & Waard heeft het doel om in 2050 alle woningen minimaal energieneutraal te hebben gemaakt. Enerzijds om bij te dragen aan de vermindering van CO2 uitstoot, maar met name om de woonlasten van de huurders op een betaalbaar niveau te houden. De verwachting is dat de energieprijzen de komende jaren zullen stijgen, vooral voor gasverbruik. Met deze renovaties wordt de kostenstijging voor de bewoners beperkt en draagt Wold & Waard bij aan betaalbare huisvesting in de sociale huursector in het Westerkwartier.

Met het tekenen van de contracten wordt deze weg verder ingezet en dat is voor ons een heugelijke mijlpaal.

Laatste nieuws