Bewoners NOM renovatiewoningen Gootegast vieren feestje

Geplaatst op: 24 jun 2019

Aan de Hazelaarstraat in Grootegast zijn 13 woningen van ons gerenoveerd naar Nul-Op-de-Meter. Een flinke klus terwijl het leven van de bewoners gewoon door ging. De klus is geklaard. Bouwbedrijf Dijkstra Draisma, die de renovatie uitvoerde, organiseerde een feestje voor de bewoners en betrokkenen van onze corporatie.

De woningen hebben een nieuw dak en nieuwe gevels voor de bestaande gevel gekregen. Daardoor is de woning extra goed geïsoleerd. Er is een warmtepomp en een warmte-terug-win-installatie voor ventilatie. De zonnepanelen op het dak zorgen voor alle energie voor verwarming, warm water, ventilatie en huishoudelijk gebruik.

Leven met bouwgeluiden, stof en veel werkmannen

Voor de bewoners van de woningen was het een zware periode. Tijdens de renovatie bleven ze gewoon in hun huis wonen. Iedereen vond het zwaar, vooral in de eerste dagen toen er veel geboord werd. Het was een in-en uitgeloop van werkmannen en het leven in met plastic afgeschermde spullen bleek een grote impact te hebben. Toch vonden de bewoners het belangrijk om hun complimenten te geven aan de bouwers. Ondanks de overlast zijn te erg tevreden over hun inzet.

En Wold & Waard is trots op de bewoners en de flexibiliteit die ze hebben laten zien. We hebben veel respect voor het uithoudingsvermogen van alle deelnemers.

Proef

In 2050 moeten alle woningen van Wold & Waard energieneutraal zijn. Binnen het programma Wonen met Energie wordt onderzocht hoe dit doel bereikt kan worden. De werkzaamheden in Grootegast zijn onderdeel van een NOM-renovatieproef van 48 woningen in 4 dorpen om te leren hoe dit het beste kan worden aangepakt.

Daarnaast onderzoeken we welke andere mogelijkheden van verduurzamen passen bij het energieneutraal maken van haar bezit.

Laatste nieuws