Tuinonderhoud

Een goed verzorgde tuin geeft veel woonplezier; voor u maar ook voor uw buren. De buurt krijgt immers een prettige uitstraling als er goed onderhouden tuinen zijn. Het woont ook prettiger in een leefomgeving die er verzorgd uitziet. Het zegt iets over de mensen die in die buurt wonen; het zegt iets over de leefbaarheid in de buurt.

Goed en slecht tuinonderhoud

Tuinieren kan een leuke en ontspannende hobby zijn. Niet iedereen houdt van tuinieren. Sommige mensen richten hun tuin in met een beukenhaag als erfafscheiding en borders met sierplanten en struiken. Anderen richten de tuin in met tegels of grind. Om precies te omschrijven welke inrichting goed of slecht is, is best lastig. Maar het is vaak heel duidelijk als een tuin niet verzorgd is. Denk daarbij aan tuinen met erg hoog gras en veel onkruid en wildgroei aan struiken of bomen en overhangende takken. Als een tuin niet goed verzorgd is spreken wij bewoners hierop aan. Het staat namelijk in de Algemene Huurvoorwaarden dat bewoners hun tuin moeten onderhouden. Het kan zijn dat er een goede reden is dat het tuinonderhoud niet is uitgevoerd. We proberen in overleg tot een oplossing te komen. 

Vraag en antwoord

  • Ben ik verplicht mijn tuin goed te onderhouden?

    In de Algemene Huurvoorwaarden staat dat bewoners verplicht zijn om de tuin te onderhouden.

  • Hoe spreek ik mijn buren op slecht tuinonderhoud aan?

    Fijn dat u overweegt om uw buren hierop aan te spreken. Als u last heeft van het slechte tuinonderhoud van uw buren vragen wij u eerst te proberen het zelf samen op te lossen. Vaak zijn andere mensen zich er niet van bewust dat u hiervan hinder hebt. Lukt het niet om samen afspraken te maken ? Meld het dan bij ons.

  • Kunnen jullie bemiddelen?

    Als u last heeft van het slechte tuinonderhoud van uw buren vragen wij u eerst te proberen het zelf samen op te lossen. Vaak zijn andere mensen zich er niet van bewust dat u hiervan hinder hebt. Lukt het niet om samen afspraken te maken ? Meld het dan bij ons, zodat wij kunnen bemiddelen. Als een tuin niet goed verzorgd is spreken wij bewoners hierop aan. Het staat namelijk in deAlgemene huurvoorwaardendat bewoners hun tuin moeten onderhouden. Het kan zijn dat er een goede reden is dat het tuinonderhoud niet is uitgevoerd. We proberen in overleg tot een oplossing te komen.