Fijner wonen dankzij fondsen en instanties

Sommige huurders zitten in een situatie waarin het nog net lukt om de vaste lasten en het eten te betalen. En dat er dan niets overblijft voor een extraatje.  Misschien geldt dit ook voor u. Dan is het goed om te weten dat er instanties zijn waar u kunt aankloppen en die ondersteuning kunnen bieden. Bijvoorbeeld over het Jeugdcultuurfonds en Jeugdsportfonds, De Vakantiebank en Stichting Leergeld.

Het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds

Als er thuis geen geld voor is kan het Jeugdcultuurfonds helpen voor bijvoorbeeld muziek-, dans- en toneellessen of andere kunst- en cultuurlessen. Het Jeugdsportfonds kan zorgen voor de betaling van het lidmaatschap van een sportclub en sportkleding. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een bijdrage, voor uzelf of iemand anders? Kijk dan op www.jeugdcultuurfonds.nl of op www.jeugdsportfonds.nl.

Waarom zijn deze fondsen belangrijk?
Het ontwikkelen van creativiteit en passie is goed voor het zelfvertrouwen en concentratievermogen. Kortom: het laten zien wie je bent en wat er in je leeft. Ook vergroot het de kansen later goed mee te kunnen doen in de samenleving. Een kind dat danst, sport, tekent of zingt, is een gelukkig kind. En een kind dat lekker in zijn vel zit, zal op alle fronten beter presteren.

De Vakantiebank

De Vakantiebank laat gezinnen, die al jaren op of onder het bestaansminimum leven, op vakantie gaan. De Vakantiebank benadert bedrijven, organisaties en lokale overheden met de vraag om bij te dragen aan het maatschappelijk doel van De Vakantiebank. Dat kan in natura of door middel van een financiële bijdrage. Op deze manier realiseert De Vakantiebank vakanties, vooral voor kinderen die weinig mogelijkheden hebben voor ontspanning in een andere omgeving. Sponsoren zijn o.a. vakantieparken, campings, overheden, banken, kerken en bedrijven.

Voor wie is De Vakantiebank?
Gezinnen die rond moeten komen van een laag inkomen (70% van het minimumloon) kunnen een aanvraag doen. Het is belangrijk om te weten dat er in de gezinnen een geldige WA-verzekering moet zijn. Ook is uw motivatie om in aanmerking te komen voor een vakantie belangrijk. Wilt u weten hoe het precies werkt? Kijk dan op www.devakantiebank.nl.

Stichting Leergeld

Leergeld wil dat alle kinderen tussen de 4 en 18 jaar kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Het kan gaan om activiteit op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn. Denk bijvoorbeeld aan het  meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Ze draagt bijvoorbeeld bij aan de kosten van de voetbalclub, schoolreisjes en zwemlessen en ook bijvoorbeeld door het kopen van een fiets.

Hoe gaat het in zijn werk?
Op de website van Leergeld kunt u als ouder of verzorger een aanvraag indienen. Een medewerker van Leergeld neemt dan contact op om een afspraak te plannen om alles door te spreken.