Keuken

Een keuken is een belangrijk onderdeel van uw woning. Op deze pagina leest u wanneer uw keuken voor vervanging in aanmerking komt en hoe dat werkt.

Keuken vervangen?

Of uw keuken in aanmerking komt voor kosteloze vervanging hangt af van de leeftijd van de keuken. Is de keuken voor 2003 geplaatst en is deze 18 jaar of ouder, dan kunt u de keuken kosteloos laten vervangen. Keukens die na 2003 zijn geplaatst vervangen wij na 24 jaar. Dat lijkt misschien oneerlijk. Het verschil heeft te maken met het feit dat de keukens die na 2003 zijn geplaatst van veel betere kwaliteit zijn. Wilt u eerder uw keuken vervangen, dan zijn hier kosten aan verbonden.

Standaardkeuken of meerwerk

De keuken van het merk Bribus is standaard 180 cm breed en bestaat uit 2 bovenkasten, 3 onderkasten, een kunststof werkblad en een spoelbak met een 1-hendelmengkraan.
Het komt soms voor dat een keuken een andere standaardopstelling krijgt. Dit gebeurt alleen als de indeling van de woning hiertoe aanleiding geeft.

Keuzemogelijkheden

U kunt zonder bijbetaling kiezen uit verschillende kleuren keukenkasten, werkbladen en grepen. Wilt u extra keukenkasten of een bladverlenging? Als dat mogelijk is in uw keukenruimte, dan bieden wij u dat graag aan. U krijgt in dat geval een nota voor het meerwerk. Dit meerwerk beschouwen wij als een 'zelf aangebrachte voorziening'. Dit betekent dat we deze niet opnemen in de woningwaardering.

Nieuwe keuken?

Laat het ons weten! Op uw verzoek doen wij u graag een aanbod.

Doe mij een aanbod
 • Moet ik zelf contact opnemen als ik een nieuwe keuken wil?

  Ja. Wilt u een nieuwe keuken? Laat het ons weten!
  Wij werken bij het vervangen van de keukens met zogenoemd 'vraaggestuurd onderhoud'. Dit betekent dat u zelf mag bepalen of u uw keuken wilt laten vervangen. Neem contact met ons op als u een nieuwe keuken wilt. Wij doen u dan een aanbod. Uiteraard zijn er wel spelregels:

  Of uw keuken in aanmerking komt voor  kosteloze vervanging hangt af van de leeftijd van de keuken. Is de keuken voor 2003 geplaatst en is deze 18 jaar of ouder, dan kunt u de keuken kosteloos laten vervangen. Keukens die na 2003 zijn geplaatst vervangen wij na 24 jaar. Dat lijkt misschien oneerlijk. Het verschil heeft te maken met het feit dat de keukens die na 2003 zijn geplaatst van veel betere kwaliteit zijn. Wilt u eerder uw keuken vervangen, dan zijn hier kosten aan verbonden.

 • Welke keuzemogelijkheden heb ik?

  Wij bieden de mogelijkheid om de keuken deels naar eigen wens in te richten. Zo kunt u kiezen uit verschillende kleuren keukenkasten, werkbladen en grepen. Wilt u extra keukenkasten of een bladverlenging? Als dat mogelijk is in uw keukenruimte, dan bieden wij u dat graag aan. U krijgt in dat geval een nota voor het meerwerk. In de brochure op deze pagina leest u wat de mogelijkheden zijn en hoe het werkt.

 • Waaruit bestaat de standaardkeuken?

  De standaardkeuken is 180 cm breed en bestaat uit 2 bovenkasten, 3 onderkasten, kunststof werkblad met spoelbak en 1-hendelmengkraan. Soms kan het voorkomen dat een keuken standaard een andere opstelling krijgt. Dit gebeurt alleen als de indeling van de woning hiertoe aanleiding geeft.

 • Waarom moet ik bijbetalen?

  U hoeft alleen bij te betalen als u uw keuken vroegtijdig wilt laten vervangen of als u extra keukenkasten of een bladverlenging wilt.
  Komt uw keuken, gelet op de leeftijd, in aanmerking voor kosteloze vervanging en bent u tevreden met de standaardkeuken? Dan hoeft u niets bij te betalen.

  Nota vroegtijdige vervanging

  Komt uw keuken niet in aanmerking voor kosteloze vervanging dan ontvangt u van ons een aanbieding met een nota.

  Nota meerwerk
  U kunt zonder bijbetaling kiezen uit verschillende kleuren keukenkasten, werkbladen en grepen. U krijgt een standaardkeuken. Wilt u extra keukenkasten of een bladverlenging?  U krijgt in dat geval een nota voor het meerwerk. Dit meerwerk beschouwen wij als een 'zelf aangebrachte voorziening'. Dit betekent dat we deze niet opnemen in de woningwaardering.