Huur opzeggen

U gaat verhuizen en wilt de huur opzeggen.  Bij verhuizing moet u aan veel dingen denken. Om het u gemakkelijk te maken vindt u op deze pagina handige informatie.

Opzegtermijn is minimaal 1 maand

De huur kunt u op iedere werkdag van de maand opzeggen.  Zorgt u ervoor dat de einddatum op een werkdag valt. De maand opzegtermijn gaat in op de dag dat de opzegging bij Wold & Waard binnen is. U kunt maximaal 3 maanden van tevoren opzeggen. Erfgenamen mogen de huur opzeggen namens overleden huurders. 

Direct huur opzeggen

U kunt de huur op 2 manieren opzeggen:

 1. Online huur opzeggen via Mijn Wold & Waard 
  Zeg online uw huur op. U ontvangt binnen 1 week een bevestiging. 
   
 2. Invullen van het formulier Huuropzegging
  U vind het formulier op deze pagina bij Downloads. Vul het formulier volledig in en plaats uw handtekening en de handtekening van uw eventuele medehuurder. U ontvangt binnen 1 week na ontvangst van uw huuropzegging een bevestiging.

Wat komt er kijken bij verhuizing?

Bij verhuizing komt er best veel kijken. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij de zaken die geregeld moeten worden op een rij gezet in de brochure ‘De huur opzeggen en uw woning opleveren’.

Vraag en antwoord

 • Hoe werkt het huur opzeggen bij overlijden?

  Zijn er geen bewoners die na het overlijden van de huurder het huurcontract voortzetten? Dan eindigt deze automatisch op de laatste dag van de tweede maand na overlijden. Bijvoorbeeld op 30 juni bij overlijden op 15 april. De erfgenamen kunnen de huurovereenkomst ook eerder opzeggen. Dit kan tegen het einde van de eerste maand na overlijden. Bij overlijden op 15 april is dit dus op 31 mei. Erfgenamen kunnen gebruik maken van het formulier huuropzegging. Zorgt u ervoor dat dit volledig is ingevuld en dat uw handtekening en de handtekening erop staat. U ontvangt binnen 1 week na ontvangst van uw huuropzegging een bevestigingsbrief met informatie op het door u aangegeven postadres.

 • Wanneer mogen jullie als verhuurder de huur opzeggen?

  Wij mogen de huur opzeggen bij wanprestatie en dringend eigen gebruik. Wanprestatie houdt in dat u zich niet als een goede huurder gedraagt. Bijvoorbeeld omdat u een betalingsachterstand heeft of omdat u voor ernstige overlast zorgt. Bij dringend eigen gebruik zeggen wij de huur op, omdat wij de woning willen slopen of renoveren. Wordt de huur beëindigd wegens sloop of renovatie, dan is het sociaal plan sloop of renovatie van toepassing en moeten wij een verhuiskostenvergoeding betalen aan u.

 • Moet ik mijn huurwoning in oude staat herstellen?

  U hoeft veranderingen aan de woning waarvoor u toestemming had van ons, niet ongedaan te maken. Wilt u zelf de veranderingen ongedaan maken? Dan moet u de woning in dezelfde staat opleveren als toen u erin kwam. Uitgangspunt daarbij is de opnamestaat. Dit is een beschrijving van hoe de woning was bij het begin van de huur.