Huurprijs

Voor uw woning betaalt u een huurprijs. De hoogte van de huur wordt bepaald door het Woning Waardering Stelsel (WWS). Dat is een puntensysteem dat de kwaliteit van een huurwoning in punten weergeeft.

Elk onderdeel van de woning krijgt punten. Denk bijvoorbeeld aan de oppervlakte, het sanitair, de keuken of de energiewaarde van de woning. Zo wordt de maximale huurprijs van uw sociale huurwoning bepaald. Huurders van Wold & Waard betalen minder dan de maximale huurprijs. De gemiddelde huur bij ons is ongeveer 69 % van de maximale huurprijs. 
Bekijk de WWS-punten van uw woning op Mijn Wold & Waard.

De opbouw van de huurprijs

De huurprijs van uw woning bestaat uit de zogenoemde netto huur (kale huur) voor het gebruik van de woning. Daarnaast betaalt u voor een aantal bijkomende kosten, bijvoorbeeld voor het service-,  glas- en rioolontstoppingsfonds.  De brutohuur is de nettohuur plus de bijkomende kosten. Op pagina Bijkomende kosten ziet u een volledig overzicht.

Meer informatie?

Meer informatie over huurprijs leest u  op de website van de Huurcommissie of Rijksoverheid. Liever persoonlijk contact? Neem dan contact met ons op via 0594 -51 21 61 of info@woldwaard.nl

Vraag en antwoord

 • Hoeveel punten heeft mijn woning en wat is de maximale huurprijs?

  Een overzicht van het aantal punten sturen wij u jaarlijks toe als bijlage bij het voorstel huurverhoging. U kunt de WWS-punten van uw woning ook vinden op Mijn Wold & Waard
  Het aantal punten van uw woning bepaalt de maximale huurprijs. U kunt ook zelf uw puntenaantal berekenen met de huurprijscheck. Het puntensysteem geldt alleen voor sociale huurwoningen. Het geldt niet voor woningen in de vrije sector.

 • Wanneer kan ik bij de Huurcommissie terecht?

  Bent u het niet met ons eens over de huurprijs of het onderhoud van de woning? Of over de servicekosten of kosten voor nutsvoorzieningen? En wij komen er samen niet uit? Dan kunt u het probleem voorleggen aan de Huurcommissie. U start een procedure door een formulier (verzoekschrift) in te dienen bij de Huurcommissie.  Wilt u weten wanneer u de Huurcommissie kunt inschakelen? Kijk op de website van de Huurcommissie.

 • Waarom betaal ik meer of minder dan mijn buren?

  Soms heeft een huurder die al heel lang in de woning woont een lagere huur dan de buren die er later zijn komen wonen. Dit verschil komt bijvoorbeeld door woningverbetering die het ene huis wel heeft gehad en het andere niet. Het kan ook komen doordat wij bij huuropzegging de huurprijs aanpassen aan de zogenoemde streefhuur. Uiteraard gebeurt dit allemaal volgens de wettelijke regels.  Door deze oorzaken kan er verschil zitten in de prijs van 'dezelfde' woningen.