Verlaag de kans op inbraak

Woninginbraak komt regelmatig voor. De politie doet er veel aan om inbrekers op te pakken. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.

Zo voorkom je een inbraak

Zo voorkom je een inbraak

Tips van de politie

Veel informatie over inbraken, veelvoorkomende methodes om in te breken, tips om ze te voorkomen, en dergelijke vindt u op de website van de politie. Ook is er informatie te vinden hoe u babbeltrucs kunt herkennen en kunt voorkomen dat u slachtoffer wordt.

Inbraakbeveiliging in uw woning

U kunt het inbreken een stuk lastiger maken. Denk bijvoorbeeld aan het hang- en sluitwerk van ramen en deuren. Wold & Waard maakt bij nieuwbouwwoningen en bij renovaties gebruik van deze voorzieningen Er zijn ook woningen die deze extra beveiligde systemen niet hebben. Woont u in zo'n woning, dan kunt u zelf deze voorzieningen plaatsen. U heeft daarvoor geen toestemming van ons nodig. Soms vragen wij om zelf aangebrachte voorzieningen te verwijderen als de huur van een woning wordt opgezegd. Voorzieningen tegen inbraak kunt u laten zitten.