Prettig wonen

Het is prettig om te wonen zonder last of overlast in een prettige buurt met goed onderhouden tuinen. Soms is het nodig om woningen in een buurt of wijk te verbeteren om de leefbaarheid te vergroten. Maar prettig wonen is nog zoveel meer. Betaalbaarheid speelt een rol, maar ook het gevoel van comfort in uw woning of het samen leven met anderen in uw wijk.  U kunt als bewoner zelf ook bijdragen. En u kunt ook een beroep doen op een fonds, als 't zelf niet helemaal lukt.

Informatie over prettig wonen op onze website

Ook buiten de Bewust Wonen Weken om, kunt u veel informatie over prettig en leefbaar wonen op onze website. Op de pagina 'Leefbaarheid' leest u informatie over last of overlast, tuinonderhoud, het leefbaarheidsfonds en over wijk- en woningverbetering.

Maak gebruik van fondsen als het zelf niet lukt

Voor veel gezinnen is het moeilijk om rond te komen met hun inkomsten. Een groot deel van het inkomen gaat naar de vaste lasten en eten. En voor extra's als sporten of met vakantie gaan is vaak geen ruimte meer. Het is goed om te weten dat er instanties zijn waar u kunt aankloppen. Op de pagina 'fijner wonen dankzij fondsen en instanties' leest u er meer over.